Naan γεμιστό με μπάμιες φούρνου - Μιχάλης Νουρλόγλου Naan γεμιστό με μπάμιες φούρνου - Μιχάλης Νουρλόγλου

Naan γεμιστό με μπάμιες φούρνου - Μιχάλης Νουρλόγλου

Για 10 πίτες 60 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 10 naan
  • 600 γρ. μπάμιες φούρνου
  • 200 γρ. γιαούρτι μυρωδικών
  • κόλιανδρος, φρέσκος
  • μαϊντανός, φρέσκος

Για τις μπάμιες φούρνου

  • 450 γρ. μπάμιες, κατεψυγμένες
  • 20 γρ. ξύδι
  • 10 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 300 γρ. ντομάτες,  ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πάστα κόκκινο κάρυ
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη λευκή
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

Για το γιαούρτι μυρωδικών

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 γρ. μαϊντανός, μόνο φύλλα
  • 8 γρ. βασιλικός, μόνο φύλλα
  • 8 γρ. κόλιανδρος μόνο φύλλα
  • 8 γρ. λάιμ, χυμός
  • 8 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Στο πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα πιτάκι naan.

Τοποθετούμε μέσα στο πιτάκι μπάμιες φούρνου, γιαούρτι μυρωδικών, φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκο μαϊντανό και τυλίγουμε.

Για τις μπάμιες φούρνου

Σε ένα μπολάκι τοποθετούμε τη πάστα κάρυ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι η πάστα να διαλυθεί καλά μέσα στο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί, την αραιωμένη πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

Για το γιαούρτι μυρωδικών

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 10 naan
  • 600 γρ. μπάμιες φούρνου
  • 200 γρ. γιαούρτι μυρωδικών
  • κόλιανδρος, φρέσκος
  • μαϊντανός, φρέσκος

Για τις μπάμιες φούρνου

  • 450 γρ. μπάμιες, κατεψυγμένες
  • 20 γρ. ξύδι
  • 10 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 300 γρ. ντομάτες,  ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πάστα κόκκινο κάρυ
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη λευκή
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

Για το γιαούρτι μυρωδικών

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 γρ. μαϊντανός, μόνο φύλλα
  • 8 γρ. βασιλικός, μόνο φύλλα
  • 8 γρ. κόλιανδρος μόνο φύλλα
  • 8 γρ. λάιμ, χυμός
  • 8 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Στο πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα πιτάκι naan.

Τοποθετούμε μέσα στο πιτάκι μπάμιες φούρνου, γιαούρτι μυρωδικών, φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκο μαϊντανό και τυλίγουμε.

Για τις μπάμιες φούρνου

Σε ένα μπολάκι τοποθετούμε τη πάστα κάρυ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι η πάστα να διαλυθεί καλά μέσα στο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί, την αραιωμένη πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

Για το γιαούρτι μυρωδικών

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner