Τσιμιτσούρι Τσιμιτσούρι

Τσιμιτσούρι

ΓΙΑ 600 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ 20 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (11 votes)

INGREDIENTS

  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 25 γρ. πιπεριά τσίλι κόκκινη, καθαρισμένη
  • 80 γρ. κρεμμύδι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 40 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 60 γρ. κάπαρη
  • 25 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
  • 5 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μαϊντανός, τα φύλλα
  • 6 γρ. ρίγανη

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη, το ξύδι και το αλάτι. Αλέθουμε σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο σταδιακά και με χαμηλή ροή. Σταματάμε το πολυκοπτικό, προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, τη ρίγανη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτός. Σταματάμε το πολυκοπτικό, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με έξτρα αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
 

  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 25 γρ. πιπεριά τσίλι κόκκινη, καθαρισμένη
  • 80 γρ. κρεμμύδι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 40 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 60 γρ. κάπαρη
  • 25 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
  • 5 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μαϊντανός, τα φύλλα
  • 6 γρ. ρίγανη

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη, το ξύδι και το αλάτι. Αλέθουμε σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο σταδιακά και με χαμηλή ροή. Σταματάμε το πολυκοπτικό, προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, τη ρίγανη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτός. Σταματάμε το πολυκοπτικό, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με έξτρα αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner