Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

ΓΙΑ 8 ΣΟΥΦΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (162 votes)

INGREDIENTS

Για τα σουφλέ

  • 6 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι
  • 335 γρ. βούτυρο
  • 335 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • βούτυρο λιωμένο & ζάχαρη για την προετοιμασία του σκεύους

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ράμεκιν ή σε τσέρκια με λαδόκολλα, σε ποσότητα 150 γρ. για το καθένα. Ψήνουμε στους 200°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Για τα σουφλέ

  • 6 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι
  • 335 γρ. βούτυρο
  • 335 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • βούτυρο λιωμένο & ζάχαρη για την προετοιμασία του σκεύους

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ράμεκιν ή σε τσέρκια με λαδόκολλα, σε ποσότητα 150 γρ. για το καθένα. Ψήνουμε στους 200°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner