Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα, ελιές και κάππαρη

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα, ελιές και κάππαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (48 votes)

INGREDIENTS

Για τα καλαμάρια

  • 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
  • γέμιση με πλιγούρι
  • 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα καλαμάρια

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού.

Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για τα καλαμάρια

  • 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
  • γέμιση με πλιγούρι
  • 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα καλαμάρια

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού.

Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner