Τάρτα μήλου σε σφολιάτα Τάρτα μήλου σε σφολιάτα

Τάρτα μήλου σε σφολιάτα

1 ΤΑΡΤΑ 20 ΕΚ. (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
FiveStar: 
Average: 4.3 (28 votes)

INGREDIENTS

  • 130 γρ. φύλλο σφολιάτας , ανοιγμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 40  γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 280 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο σε φέτες
  • ζάχαρη  άχνη, για το τελείωμα
  • παγωτό βανίλια

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη σφολιάτα σε διάμετρο 20 εκατοστών και την τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. 

Με ένα πηρούνι κάνουμε πολλές μικρές τρύπες στη σφολιάτα ώστε να απελευθερώνεται ο αέρας κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε τη σφολιάτα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Έπειτα στρώνουμε επάνω τις φέτες μήλου, αλείφουμε και πάλι με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Ψήνουμε στους 170°C για 25 με 30 λεπτά. 

Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Προαιρετικά, καραμελώνουμε την τάρτα με φλόγιστρο, αφού πρώτα την έχουμε απομακρύνει από τη λαδόκολλα για να μην καεί το χαρτί.

Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια. 
 

  • 130 γρ. φύλλο σφολιάτας , ανοιγμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 40  γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 280 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο σε φέτες
  • ζάχαρη  άχνη, για το τελείωμα
  • παγωτό βανίλια

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη σφολιάτα σε διάμετρο 20 εκατοστών και την τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. 

Με ένα πηρούνι κάνουμε πολλές μικρές τρύπες στη σφολιάτα ώστε να απελευθερώνεται ο αέρας κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε τη σφολιάτα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Έπειτα στρώνουμε επάνω τις φέτες μήλου, αλείφουμε και πάλι με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Ψήνουμε στους 170°C για 25 με 30 λεπτά. 

Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Προαιρετικά, καραμελώνουμε την τάρτα με φλόγιστρο, αφού πρώτα την έχουμε απομακρύνει από τη λαδόκολλα για να μην καεί το χαρτί.

Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια. 
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner