Χωριάτικο μακαρονάκι με θαλασσινά Χωριάτικο μακαρονάκι με θαλασσινά

Χωριάτικο μακαρονάκι με θαλασσινά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

INGREDIENTS

Για το χωριάτικο μακαρονάκι με θαλασσινά

  • 800 γρ. ζυμαρικά χωριάτικα, βρασμένα
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε καρέ
  • 300 γρ. κολοκύθια, σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 360 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ. καλαμάρι, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 25 γρ. ούζο
  • 180 γρ. ντομάτες φρέσκες, σε μικρά καρέ
  • 15 γρ. μάραθος
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

Για το χωριάτικο μακαρονάκι με θαλασσινά

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για να μαλακώσουν παραμένοντας όμως τραγανές. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα κολοκύθια, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας και το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ούζο, τις φρέσκες ντομάτες, τον μάραθο, το αλάτι και το χωριάτικο μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και προσθέτουμε πιπέρι.

Για το χωριάτικο μακαρονάκι με θαλασσινά

  • 800 γρ. ζυμαρικά χωριάτικα, βρασμένα
  • 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε καρέ
  • 300 γρ. κολοκύθια, σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 360 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ. καλαμάρι, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 25 γρ. ούζο
  • 180 γρ. ντομάτες φρέσκες, σε μικρά καρέ
  • 15 γρ. μάραθος
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για το χωριάτικο μακαρονάκι με θαλασσινά

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για να μαλακώσουν παραμένοντας όμως τραγανές. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα κολοκύθια, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας και το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ούζο, τις φρέσκες ντομάτες, τον μάραθο, το αλάτι και το χωριάτικο μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και προσθέτουμε πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner