Τραγανό χοιρινό με σαλάτα λάχανο Τραγανό χοιρινό με σαλάτα λάχανο

Τραγανό χοιρινό με σαλάτα λάχανο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • τραγανό χοιρινό
  • σαλάτα λάχανο τζίντζερ
  • σάλτσα σόγια και κέτσαπ

Για το τραγανό χοιρινό

  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκαλο (3εκ. πάχος, περίπου 200γρ. η κάθε μια)
  • αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ.
  • πάνκο
  • 200 γρ. αυγά
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα λάχανο - τζίντζερ

  • 200 γρ. λάχανο λευκό, λεπτοκομμένο
  • 80 γρ. πράσινο μήλο, σε λεπτές λωρίδες
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 10 γρ. πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια και κέτσαπ

  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. worcestershire sauce
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε σε πιάτα τις μπριζόλες, μοιράζουμε τη σαλάτα λάχανο και περιχύνουμε λίγη σάλτσα πάνω από κάθε μπριζόλα.

Για το τραγανό χοιρινό

Στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις μπριζόλες και τις αλατίζουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, τα 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς κόμπους. Πανάρουμε τις μπριζόλες περνώντας τες πρώτα από αλεύρι, έπειτα από το μείγμα του αυγού και τέλος από το πάνκο, προσέχοντας κάθε φορά να τινάζουμε καλά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο υλικό για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τις μπριζόλες προσέχοντας το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους της μπριζόλας. Τηγανίζουμε τις μπριζόλες ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές τους μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένες στο εσωτερικό τους, για περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, τις αφήνουμε να ξεκουραστούν και να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Για τη σαλάτα λάχανο - τζίντζερ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα σόγια και κέτσαπ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή σάλτσα.

Για το πιάτο

  • τραγανό χοιρινό
  • σαλάτα λάχανο τζίντζερ
  • σάλτσα σόγια και κέτσαπ

Για το τραγανό χοιρινό

  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκαλο (3εκ. πάχος, περίπου 200γρ. η κάθε μια)
  • αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ.
  • πάνκο
  • 200 γρ. αυγά
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα λάχανο - τζίντζερ

  • 200 γρ. λάχανο λευκό, λεπτοκομμένο
  • 80 γρ. πράσινο μήλο, σε λεπτές λωρίδες
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 10 γρ. πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια και κέτσαπ

  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. worcestershire sauce
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο

Για το πιάτο

Σερβίρουμε σε πιάτα τις μπριζόλες, μοιράζουμε τη σαλάτα λάχανο και περιχύνουμε λίγη σάλτσα πάνω από κάθε μπριζόλα.

Για το τραγανό χοιρινό

Στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις μπριζόλες και τις αλατίζουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, τα 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς κόμπους. Πανάρουμε τις μπριζόλες περνώντας τες πρώτα από αλεύρι, έπειτα από το μείγμα του αυγού και τέλος από το πάνκο, προσέχοντας κάθε φορά να τινάζουμε καλά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο υλικό για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τις μπριζόλες προσέχοντας το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους της μπριζόλας. Τηγανίζουμε τις μπριζόλες ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές τους μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένες στο εσωτερικό τους, για περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, τις αφήνουμε να ξεκουραστούν και να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Για τη σαλάτα λάχανο - τζίντζερ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα σόγια και κέτσαπ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή σάλτσα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner