Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο

Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (4 votes)

INGREDIENTS

Για το σάντουιτς

 

  • ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί προζυμένιο
  • 20 γρ. γαλλική σαλάτα, φύλλα
  • 150 γρ. αυγοσαλάτα
  • 30 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. αβοκάντο, σε φέτες

 

Για την αυγοσαλάτα

  • 6 αυγά, βρασμένα, κρύα και χοντροκομμένα
  • 50 γρ. Dijonμουστάρδα 
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τις λαδωμένες φέτες του ψωμιού και τους δίνουμε ωραίο χρώμα και στις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τις φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Στις δύο από τις τέσσερις φέτες ψωμιού απλώνουμε και μοιράζουμε την γαλλική σαλάτα. Συνεχίζουμε απλώνοντας την αυγοσαλάτα, στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αγγουριού, το αβοκάντο και καλύπτουμε με τις δύο φέτες ψωμιού που έχουν μείνει.

Για την αυγοσαλάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.

Για το σάντουιτς

 

  • ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί προζυμένιο
  • 20 γρ. γαλλική σαλάτα, φύλλα
  • 150 γρ. αυγοσαλάτα
  • 30 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. αβοκάντο, σε φέτες

 

Για την αυγοσαλάτα

  • 6 αυγά, βρασμένα, κρύα και χοντροκομμένα
  • 50 γρ. Dijonμουστάρδα 
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τις λαδωμένες φέτες του ψωμιού και τους δίνουμε ωραίο χρώμα και στις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τις φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Στις δύο από τις τέσσερις φέτες ψωμιού απλώνουμε και μοιράζουμε την γαλλική σαλάτα. Συνεχίζουμε απλώνοντας την αυγοσαλάτα, στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αγγουριού, το αβοκάντο και καλύπτουμε με τις δύο φέτες ψωμιού που έχουν μείνει.

Για την αυγοσαλάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner