Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο

Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σάντουιτς

 

  • ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί προζυμένιο
  • 20 γρ. γαλλική σαλάτα, φύλλα
  • 150 γρ. αυγοσαλάτα
  • 30 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. αβοκάντο, σε φέτες

 

Για την αυγοσαλάτα

  • 6 αυγά, βρασμένα, κρύα και χοντροκομμένα
  • 50 γρ. Dijonμουστάρδα 
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τις λαδωμένες φέτες του ψωμιού και τους δίνουμε ωραίο χρώμα και στις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τις φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Στις δύο από τις τέσσερις φέτες ψωμιού απλώνουμε και μοιράζουμε την γαλλική σαλάτα. Συνεχίζουμε απλώνοντας την αυγοσαλάτα, στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αγγουριού, το αβοκάντο και καλύπτουμε με τις δύο φέτες ψωμιού που έχουν μείνει.

Για την αυγοσαλάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.

Για το σάντουιτς

 

  • ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί προζυμένιο
  • 20 γρ. γαλλική σαλάτα, φύλλα
  • 150 γρ. αυγοσαλάτα
  • 30 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. αβοκάντο, σε φέτες

 

Για την αυγοσαλάτα

  • 6 αυγά, βρασμένα, κρύα και χοντροκομμένα
  • 50 γρ. Dijonμουστάρδα 
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τις λαδωμένες φέτες του ψωμιού και τους δίνουμε ωραίο χρώμα και στις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τις φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Στις δύο από τις τέσσερις φέτες ψωμιού απλώνουμε και μοιράζουμε την γαλλική σαλάτα. Συνεχίζουμε απλώνοντας την αυγοσαλάτα, στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αγγουριού, το αβοκάντο και καλύπτουμε με τις δύο φέτες ψωμιού που έχουν μείνει.

Για την αυγοσαλάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner