VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε τις φακές και γαρνίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο κρεμμύδι.
Για τη σούπα φακές
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, για 3-4 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη δάφνη, τις φακές, το ζωμό, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, 20 γρ. ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλό βρασμό με καπάκι μέχρι να χυλώσουν και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα οι φακές για περίπου 40 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται.
Tip:
*Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας ελαιόλαδο για το τελείωμα της σούπας έτσι ώστε να βοηθήσετε στο χύλωμα αλλά και να ενισχύσετε το γευστικό αποτέλεσμα της σούπας.
*Μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο ή τσίλι φρέσκο εάν προτιμάτε τις πικάντικες γεύσεις.
*Ένας παραδοσιακός γευστικός συνδυασμός στο σερβίρισμα για τις φακές είναι η φέτα, το φρυγανισμένο ψωμί και οι ελιές.
Σχόλια