Για το τσιζκέικ
Στρώνουμε το μπισκότο στον πάτο ατομικών ποτηριών ή φόρμας και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση κρέμας τυριού. Ολοκληρώνουμε με μια πλούσια επικάλυψη μαρμελάδας μύρτιλο.
Για την κρέμα τυριού
Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ξεχωριστά, χτυπάμε με το σύρμα επίσης στο μίξερ το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κρύο μείγμα των κρόκων στο τυρί, μαζί με τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε τη γέμιση σε ποτήρια ή σε φόρμα και κρυώνουμε στο ψυγείο.
Για το μπισκότο
Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε. Δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρολάρουμε τη ζύμη σε ένα μπαστούνι, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.
Tip: Προσθέστε πάνω από την επικάλυψη μαρμελάδας μύρτιλο μερικά φυλλαράκια δυόσμου και φρέσκα φρούτα του δάσους, αν υπάρχουν.
Σχόλια