VIDEO DIRECTIONS
Για τα φινανσιέ
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά. Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης (40 γρ. ανά φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφρώς τραγανή κρούστα και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ, για 12-15’ λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρουμε.
Tips:
* Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κέικ κανέλας με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κανέλα.
*Τα κέικ κανέλας, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή τσάι.
Σχόλια