VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα και αλατίζουμε.*
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον ζωμό κάρι, τις σταφίδες, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, αλατίζουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.
* Εναλλακτικά, ψήνουμε το κουνουπίδι στον φούρνο σε δυνατή φωτιά και το ενώνουμε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα λαχανικά στο τηγάνι.
Για τον ζωμό κάρι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και το μέλι και την ντομάτα και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και σουρώνουμε από σήτα.
Σχόλια