Κουνουπίδι με κάρι Κουνουπίδι με κάρι

Κουνουπίδι με κάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (29 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. κουνουπίδι ωμό, σε φέτες 1 εκ.
  • 60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν 
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ζωμός κάρι 
  • 40 γρ. σταφίδες 
  • χυμός λάιμ
  • ξύσμα λάιμ
  • 5 γρ. βασιλικός 
  • αλάτι

Για τον ζωμό κάρι

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 10 γρ. κάρι
  • 1,3 κιλά ζωμός κοτόπουλο 
  • 25 γρ. χυμός λάιμ
  • 15 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ντομάτα, σε χοντρά κομμάτια
  • 160 γρ. γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα και αλατίζουμε.* 

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον ζωμό κάρι, τις σταφίδες, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, αλατίζουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.

* Εναλλακτικά, ψήνουμε το κουνουπίδι στον φούρνο σε δυνατή φωτιά και το ενώνουμε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα λαχανικά στο τηγάνι.

Για τον ζωμό κάρι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 λεπτά. 

Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και το μέλι και την ντομάτα και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και σουρώνουμε από σήτα. 

Για το πιάτο

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. κουνουπίδι ωμό, σε φέτες 1 εκ.
  • 60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν 
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ζωμός κάρι 
  • 40 γρ. σταφίδες 
  • χυμός λάιμ
  • ξύσμα λάιμ
  • 5 γρ. βασιλικός 
  • αλάτι

Για τον ζωμό κάρι

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 10 γρ. κάρι
  • 1,3 κιλά ζωμός κοτόπουλο 
  • 25 γρ. χυμός λάιμ
  • 15 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ντομάτα, σε χοντρά κομμάτια
  • 160 γρ. γάλα καρύδας

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα και αλατίζουμε.* 

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον ζωμό κάρι, τις σταφίδες, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, αλατίζουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.

* Εναλλακτικά, ψήνουμε το κουνουπίδι στον φούρνο σε δυνατή φωτιά και το ενώνουμε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα λαχανικά στο τηγάνι.

Για τον ζωμό κάρι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 λεπτά. 

Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και το μέλι και την ντομάτα και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και σουρώνουμε από σήτα. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner