Αυγά τηγανητά Αυγά τηγανητά

Αυγά τηγανητά

ΓΙΑ 8 ΑΥΓΑ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (106 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αυγά

  • 8 αυγά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αυγά

Σπάμε κάθε αυγό ξεχωριστά σε ένα καθαρό φλιτζάνι.

Για την κάθε μερίδα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε προσεκτικά 2 αυγά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν τα ασπράδια λευκό χρώμα.

Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα αυγά για να μαγειρευτεί και η πάνω επιφάνειά τους.

Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.

Για τα αυγά

  • 8 αυγά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι, τριμμένο

Για τα αυγά

Σπάμε κάθε αυγό ξεχωριστά σε ένα καθαρό φλιτζάνι.

Για την κάθε μερίδα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε προσεκτικά 2 αυγά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν τα ασπράδια λευκό χρώμα.

Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα αυγά για να μαγειρευτεί και η πάνω επιφάνειά τους.

Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner