Tuile αμυγδάλου

Tuile αμυγδάλου

ΓΙΑ 20 ΤΟΥΙΓ ΤΩΝ 15 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.8 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το tuile αμυγδάλου

  • 25 γρ. νερό
  • 25 γρ. μέλι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 150 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το tuile αμυγδάλου

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ  το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το μέλι. Με το φτερό χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μοιάζει με παχύρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό.

Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Στρώνουμε σ’ ένα ταψί μια φόρμα σιλικόνης και μ' ένα κουτάλι, κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί προσέχοντας να έχουν τουλάχιστον 4 εκ. κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, 10 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το ταψί και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το tuile αμυγδάλου

  • 25 γρ. νερό
  • 25 γρ. μέλι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 150 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο

Για το tuile αμυγδάλου

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ  το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το μέλι. Με το φτερό χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μοιάζει με παχύρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό.

Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Στρώνουμε σ’ ένα ταψί μια φόρμα σιλικόνης και μ' ένα κουτάλι, κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί προσέχοντας να έχουν τουλάχιστον 4 εκ. κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, 10 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το ταψί και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner