VIDEO DIRECTIONS
Για τη μους χαλβά
Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε τα 280 γρ. τριμμένου χαλβά μαζί με τα 200 γρ. φυτικής κρέμας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ομογενοποιούμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα και το σησαμέλαιο μέσα στο χτυπημένο μείγμα χαλβά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ και αφρατεύουμε με το σύρμα.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το καβουρδισμένο σουσάμι, το υπόλοιπο τρίμμα χαλβά και τη σάλτσα μέλι-λεμόνι
Για τη σάλτσα μέλι - λεμόνι
Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σιρόπι το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σχόλια