Σεμιφρέντο σοκολάτας Σεμιφρέντο σοκολάτας

Σεμιφρέντο σοκολάτας

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σεμιφρέντο

  • 275 γρ. σοκολάτα 70%
  • 240 γρ. αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί
  • 30 γρ.  φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 40 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 30 γρ. κάσιους, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. λικέρ εσπεριδοειδών
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σεμιφρέντο

Σ’ένα σκεύος μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα cranberries με το λικέρ.

Σ’ ένα μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν και να φτάσουν τους 82 βαθμούς.

Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί.

Προσθέτουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς. Αλατίζουμε και  ανακατεύουμε  με μια μαρίζ.

Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το semifreddo.

30 λεπτά πριν σερβίρουμε βγάζουμε το semifreddo από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε το semifreddo, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Για το σεμιφρέντο

  • 275 γρ. σοκολάτα 70%
  • 240 γρ. αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί
  • 30 γρ.  φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 40 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 30 γρ. κάσιους, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. λικέρ εσπεριδοειδών
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το σεμιφρέντο

Σ’ένα σκεύος μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα cranberries με το λικέρ.

Σ’ ένα μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν και να φτάσουν τους 82 βαθμούς.

Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί.

Προσθέτουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς. Αλατίζουμε και  ανακατεύουμε  με μια μαρίζ.

Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το semifreddo.

30 λεπτά πριν σερβίρουμε βγάζουμε το semifreddo από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε το semifreddo, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner