Για την πίτα αρνί με ξινό τραχανά & μυρωδικά
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε στη βάση 2 φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας εξίσου το κάθε φύλλο. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το φύλλο που περισσεύει από το ταψί. Αρχίζουμε να διπλώνουμε γυρνώντας τα φύλλα δημιουργώντας μία μπορντούρα. Χαράζουμε την πίτα, λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει η πίτα τραγανή και να πάρει ένα καστανό χρώμα.
Για τη γέμιση με αρνί, χόρτα και μυρωδικά
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Για το φύλλο
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά. Τοποθετούμε τον γάντζο και θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία σε χαμηλή ταχύτητα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 1 ώρα και ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Σε περίπτωση που δε διαθέτουμε μίξερ η ζύμη μπορεί να γίνει και στο χέρι.
Σχόλια