Σπαγγέτι με γαρίδες και αγκινάρες - Άγγελος Λάντος Σπαγγέτι με γαρίδες και αγκινάρες - Άγγελος Λάντος

Σπαγγέτι με γαρίδες και αγκινάρες - Άγγελος Λάντος

Για 4 μερίδες 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

Για τον πουρέ αγκινάρας

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 αγκινάρες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 1 αγκινάρα, κομμένη σε  έκτα
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ολόκληρη σκελίδα
  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαϊντανό, μόνο φύλλα, μπλανσαρισμένα
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο, μπλανσαρισμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις οι γαρίδες πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές, ενώ παραμένουν ακόμα ζουμερές, τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον πουρέ αγκινάρας, το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κέιλ, τις κυδωνάτες αγγινάρες, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, το θυμάρι, το βούτυρο και χυλώνουμε ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξύσμα από λεμόνι.

Για τον πουρέ αγκινάρας

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ιδρώνουμε τις αγκινάρες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει.

 

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα κυδωνάτα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη.


Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τις υπόλοιπες αγκινάρες, το σπανάκι, το μαϊντανό και το θυμάρι. Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

 

Tip:

*Για τον πουρέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες αγκινάρες.

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

Για τον πουρέ αγκινάρας

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 αγκινάρες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 1 αγκινάρα, κομμένη σε  έκτα
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ολόκληρη σκελίδα
  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαϊντανό, μόνο φύλλα, μπλανσαρισμένα
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο, μπλανσαρισμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σπαγγέτι με γαρίδες

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις οι γαρίδες πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές, ενώ παραμένουν ακόμα ζουμερές, τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον πουρέ αγκινάρας, το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κέιλ, τις κυδωνάτες αγγινάρες, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, το θυμάρι, το βούτυρο και χυλώνουμε ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξύσμα από λεμόνι.

Για τον πουρέ αγκινάρας

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ιδρώνουμε τις αγκινάρες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει.

 

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα κυδωνάτα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη.


Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τις υπόλοιπες αγκινάρες, το σπανάκι, το μαϊντανό και το θυμάρι. Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

 

Tip:

*Για τον πουρέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες αγκινάρες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner