VIDEO DIRECTIONS
Για τα σπαγγέτι με γαρίδες
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις οι γαρίδες πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές, ενώ παραμένουν ακόμα ζουμερές, τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον πουρέ αγκινάρας, το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κέιλ, τις κυδωνάτες αγγινάρες, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, το θυμάρι, το βούτυρο και χυλώνουμε ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξύσμα από λεμόνι.
Για τον πουρέ αγκινάρας
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ιδρώνουμε τις αγκινάρες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα κυδωνάτα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τις υπόλοιπες αγκινάρες, το σπανάκι, το μαϊντανό και το θυμάρι. Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
Tip:
*Για τον πουρέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες αγκινάρες.
Σχόλια