Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς μίξερ

ΓΙΑ 1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 25 ΕΚ. 70 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (26 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αυγό
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 180 γρ.  σκόνη αμυγδάλου
  • 2 γρ. αλάτι
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα
  • 120 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μοιραστούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σε μία φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα  ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και φροντίζουμε να μοιραστεί ισόποσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο  χρώμα (να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για περίπου 1 ώρα). Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγαίνει με ελάχιστη υγρασία τότε είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη την επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

  • 100 γρ. αυγό
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 180 γρ.  σκόνη αμυγδάλου
  • 2 γρ. αλάτι
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα
  • 120 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μοιραστούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σε μία φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα  ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και φροντίζουμε να μοιραστεί ισόποσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο  χρώμα (να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για περίπου 1 ώρα). Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγαίνει με ελάχιστη υγρασία τότε είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη την επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner