Πανακότα με καραμελωμένο ανανά & φιστίκια Αιγίνης Πανακότα με καραμελωμένο ανανά & φιστίκια Αιγίνης

Πανακότα με καραμελωμένο ανανά & φιστίκια Αιγίνης

ΓΙΑ 8 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ ΤΩΝ 120 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα

  • 800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 12 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 160 γρ. καραμελωμένος ανανάς
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα, σπασμένα
  • Κουβερτούρα τριμμένη, για το τελείωμα

Για τον καραμελωμένο ανανά

  • 140 γρ. ανανάς, καθαρισμένος, κομμένος σε μεγάλο καρέ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ρούμι
  • 20 γρ. νερό
  • 2 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 5 γρ. λεμόνι, χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την πανακότα

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου, κρατώντας λίγο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη της αρεσκείας μας, σε μερίδες των 120 γρ.. Τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα, για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε τις πανακότες σε πιάτο και γαρνίρουμε με τον καραμελωμένο ανανά, τα φιστίκια και την τριμμένη κουβερτούρα.

Για τον καραμελωμένο ανανά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια, για 2 με 3 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε βροχιδόν τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
Σβήνουμε με το ρούμι, προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού.

*Tip:     -Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κρέμα της πανακότας λίγο ελαιόλαδο αφού τη δέσουμε και την τραβήξουμε από τη φωτιά. Μας δίνει μια πιο λιπαρή και γεμάτη γεύση στην κρέμα.

-Σερβίρουμε την πανακότα σε φόρμες αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε σε κάποιο πιάτο ή σε μπολάκια αν θέλουμε να την καταναλώσουμε απευθείας από το μπολάκι.

Για την πανακότα

  • 800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 12 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 160 γρ. καραμελωμένος ανανάς
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα, σπασμένα
  • Κουβερτούρα τριμμένη, για το τελείωμα

Για τον καραμελωμένο ανανά

  • 140 γρ. ανανάς, καθαρισμένος, κομμένος σε μεγάλο καρέ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ρούμι
  • 20 γρ. νερό
  • 2 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 5 γρ. λεμόνι, χυμός

VIDEO DIRECTIONS

Για την πανακότα

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου, κρατώντας λίγο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη της αρεσκείας μας, σε μερίδες των 120 γρ.. Τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα, για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε τις πανακότες σε πιάτο και γαρνίρουμε με τον καραμελωμένο ανανά, τα φιστίκια και την τριμμένη κουβερτούρα.

Για τον καραμελωμένο ανανά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια, για 2 με 3 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε βροχιδόν τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
Σβήνουμε με το ρούμι, προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού.

*Tip:     -Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κρέμα της πανακότας λίγο ελαιόλαδο αφού τη δέσουμε και την τραβήξουμε από τη φωτιά. Μας δίνει μια πιο λιπαρή και γεμάτη γεύση στην κρέμα.

-Σερβίρουμε την πανακότα σε φόρμες αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε σε κάποιο πιάτο ή σε μπολάκια αν θέλουμε να την καταναλώσουμε απευθείας από το μπολάκι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner