VIDEO DIRECTIONS
Για την πανακότα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου, κρατώντας λίγο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη της αρεσκείας μας, σε μερίδες των 120 γρ.. Τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα, για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε τις πανακότες σε πιάτο και γαρνίρουμε με τον καραμελωμένο ανανά, τα φιστίκια και την τριμμένη κουβερτούρα.
Για τον καραμελωμένο ανανά
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια, για 2 με 3 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε βροχιδόν τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
Σβήνουμε με το ρούμι, προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού.
*Tip: -Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κρέμα της πανακότας λίγο ελαιόλαδο αφού τη δέσουμε και την τραβήξουμε από τη φωτιά. Μας δίνει μια πιο λιπαρή και γεμάτη γεύση στην κρέμα.
-Σερβίρουμε την πανακότα σε φόρμες αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε σε κάποιο πιάτο ή σε μπολάκια αν θέλουμε να την καταναλώσουμε απευθείας από το μπολάκι.
Σχόλια