VIDEO DIRECTIONS
Για τους λουκουμάδες
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με το ηλιέλαιο μέχρι το λάδι να φτάσει τους 190°C. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι μια – μια κουταλιά στο λάδι. Αν θέλουμε μπορούμε να ακολουθήσουμε τον παραδοσιακό τρόπο, παίρνοντας χυλό με το ένα χέρι και σφίγγοντάς τον, ενώ μαζεύουμε με ένα κουτάλι αυτό που θα βγει από το πάνω μέρος του χεριού μας. (Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την ειδική συσκευή με τη σκανδάλη.) Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα από την κάτω πλευρά τους, γυρίζουμε πλευρά και τηγανίζουμε για λίγο ακόμη. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στεγνώνουμε καλά. Περνάμε τους λουκουμάδες από το μίγμα της κανέλας με τη ζάχαρη ώστε να επικαλυφθούν ελαφρώς.
Για το αρωματισμένο μέλι (για 500 γρ.)
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε το μέλι και τα αρωματικά και αφήνουμε στην άκρη ώστε να αφήσουν το άρωμά τους. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το μείγμα κανέλα-ζάχαρη
Αναμειγνύουμε τα υλικά.
Για το μείγμα για λουκουμάδες
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα στους 35°C περίπου, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα το μείγμα της μαγιάς, προσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβόλοι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος, ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 60΄. «Ξεφουσκώνουμε» τη διογκωμένη ζύμη που είναι πλέον έτοιμη για τηγάνισμα.
Πριν το τηγάνισμα προσέχουμε η θερμοκρασία της ζύμης να είναι στους 18°C με 20°C και το λάδι τηγανίσματος στους 165°C -175°C.
Σχόλια