Η πιο "καυτή" ζεστή σοκολάτα Η πιο "καυτή" ζεστή σοκολάτα

Η πιο "καυτή" ζεστή σοκολάτα

ΓΙΑ 900 ΓΡΑΜ. (3 ΚΟΥΠΕΣ) 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (48 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ρόφημα σοκολάτας

  • 750 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. μέλι
  • 1 στικ βανίλια φυσική
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 190 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
  • 2 γρ. πιπέρι σετσουάν
  • 4 γρ. κανέλα, στικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το ρόφημα σοκολάτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε το περιεχόμενό της σ' ένα σκεύος αποθήκευσης.

Αφήνουμε το αρωματισμένο γάλα να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Τότε, σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Σουρώνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε, μέχρι να φτάσει πριν το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να διαλυθεί όλη η σοκολάτα στο αρωματισμένο γάλα.

Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή.

 

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας στη ζεστή, έτοιμη σοκολάτα, πριν τη σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ρόφημα αμυγδάλου και να γίνει νηστίσιμη η συνταγή

Για το ρόφημα σοκολάτας

  • 750 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. μέλι
  • 1 στικ βανίλια φυσική
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 190 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
  • 2 γρ. πιπέρι σετσουάν
  • 4 γρ. κανέλα, στικ

VIDEO DIRECTIONS

Για το ρόφημα σοκολάτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε το περιεχόμενό της σ' ένα σκεύος αποθήκευσης.

Αφήνουμε το αρωματισμένο γάλα να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Τότε, σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Σουρώνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε, μέχρι να φτάσει πριν το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να διαλυθεί όλη η σοκολάτα στο αρωματισμένο γάλα.

Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή.

 

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας στη ζεστή, έτοιμη σοκολάτα, πριν τη σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ρόφημα αμυγδάλου και να γίνει νηστίσιμη η συνταγή

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner