VIDEO DIRECTIONS
Για τον χαλβά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί.
Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Λίγο πριν αποσύρουμε τον χαλβά από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει.
Προσθέτουμε το γλυκό πορτοκάλι που έχουμε κόψει σε καρέ και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το γλυκό πορτοκάλι σε στικς και σερβίρουμε.
Σχόλια