Κρεμ μπρουλέ σοκολάτα με καραμελωμένες μπανάνες Κρεμ μπρουλέ σοκολάτα με καραμελωμένες μπανάνες

Κρεμ μπρουλέ σοκολάτα με καραμελωμένες μπανάνες

ΓΙΑ ΣΚΕΥΟΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κάρδαμο
  • 95 γρ. κρόκους αυγών
  • 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • zάχαρη, για την καραμέλα
  • 2 μπανάνες, κομμένες  σε λεπτές διαγώνιες φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και το κάρδαμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Προαιρετικά, αφήνουμε το ζεστό μείγμα 1/2 ώρα στην άκρη ώστε η κρέμα να τραβήξει περισσότερο το άρωμα από το κάρδαμο.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσεκτικά, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο των αυγών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Προσθέτουμε το αλάτι.

Σουρώνουμε σε σινουά ή σε ψιλή σήτα και ρίχνουμε την κρέμα σε πυρίμαχο σκεύος, γεμίζοντάς το κατά τα τρία τέταρτα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C για 1-1.30 ώρα (μέχρι η επιφάνεια της κρέμας να αποκτήσει υφή ζελέ) και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα.

Για την κρούστα καραμέλας, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη, σχηματίζοντας έτσι ένα λεπτό στρώμα. Με φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. 

Στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά τους με ζάχαρη, σχηματίζοντας έτσι ένα λεπτό στρώμα. Με φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Περιμένουμε 2 λεπτά προτού σερβίρουμε, για να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να γίνει τραγανή κρούστα.

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κάρδαμο
  • 95 γρ. κρόκους αυγών
  • 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • zάχαρη, για την καραμέλα
  • 2 μπανάνες, κομμένες  σε λεπτές διαγώνιες φέτες

VIDEO DIRECTIONS

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και το κάρδαμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Προαιρετικά, αφήνουμε το ζεστό μείγμα 1/2 ώρα στην άκρη ώστε η κρέμα να τραβήξει περισσότερο το άρωμα από το κάρδαμο.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσεκτικά, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο των αυγών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Προσθέτουμε το αλάτι.

Σουρώνουμε σε σινουά ή σε ψιλή σήτα και ρίχνουμε την κρέμα σε πυρίμαχο σκεύος, γεμίζοντάς το κατά τα τρία τέταρτα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C για 1-1.30 ώρα (μέχρι η επιφάνεια της κρέμας να αποκτήσει υφή ζελέ) και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα.

Για την κρούστα καραμέλας, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη, σχηματίζοντας έτσι ένα λεπτό στρώμα. Με φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. 

Στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά τους με ζάχαρη, σχηματίζοντας έτσι ένα λεπτό στρώμα. Με φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Περιμένουμε 2 λεπτά προτού σερβίρουμε, για να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να γίνει τραγανή κρούστα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner