VIDEO DIRECTIONS
Για το μείγμα του νηστίσιμου κεφτέ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκύθια, τα καρότα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους. Βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες 40 γραμμαρίων. Τοποθετούμε τους κεφτέδες για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι ώστε όταν τηγανίζονται οι κεφτέδες το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους τους. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις έρθει το νερό σε βρασμό προσθέτουμε το πλιγούρι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το πλιγούρι.
Σχόλια