Μανιτάρια φρικασέ Μανιτάρια φρικασέ

Μανιτάρια φρικασέ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, σε τέταρτα
  • 200 γρ. πλευρώτους, καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. σέσκουλο, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 150 γρ. μαρούλι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 300 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. κρόκο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. μυρώνι, χοντροκομμένο
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια, αλατίζουμε, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα. Τα αφαιρούμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα πλευρώτους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σέσκουλο, το μαρούλι, το σκόρδο, επαναφέρουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αυξάνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, σε τέταρτα
  • 200 γρ. πλευρώτους, καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. σέσκουλο, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 150 γρ. μαρούλι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 300 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. κρόκο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. μυρώνι, χοντροκομμένο
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Ζεσταίνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια, αλατίζουμε, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα. Τα αφαιρούμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα πλευρώτους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σέσκουλο, το μαρούλι, το σκόρδο, επαναφέρουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αυξάνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner