Για το τυρί με τα αχλάδια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα αχλάδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα καρύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν σύσταση σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και διατηρούμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το τυρί και από τις δυο πλευρές του, μέχρι να πάρει ένα έντονο, χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσει στο εσωτερικό του. Αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα αχλάδια.
Σχόλια