VIDEO DIRECTIONS
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργούμε μία λακκούβα στο κέντρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα το νερό με τη μαγιά και το μέλι μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα με το νερό στο μπολ με το αλεύρι, μέσα στη λακκούβα που έχουμε δημιουργήσει και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό μέσα στο ζυμάρι. Καλύπτουμε πολύ καλά το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και ένα ταψί 25*35 εκ., αδειάζουμε στο ταψί το ζυμάρι και το απλώνουμε απαλά ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Προσθέτουμε από πάνω το ψητό σκόρδο και τα τοματίνια πιέζοντας τα ελαφρώς μέσα στο ζυμάρι. Πασπαλίζουμε από πάνω το δεντρολίβανο, προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένο με μία πετσέτα για περίπου μία ώρα ακόμη μέχρι να ξανά φουσκώσει ελαφρώς το ζυμάρι μέσα στο ταψί.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να έχουμε μία χρυσαφένια κρούστα και η φοκάτσια να έχει ψηθεί μέχρι μέσα, για 30 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε τη φοκάτσια από το ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε ένα σχαράκι για να μη μαζέψει υγρασία στο κάτω μέρος της.
Κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
*TIP για αυτούς που θέλουν αυτό το έξτρα φτιάξε φοκάτσια με προσούτο, μοτσαρέλα και πέστο για το πιο νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό σάντουις!
Σχόλια