VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και το πράσο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι , το δενδρολίβανο και τον ζωμό.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C. Στη συνέχεια, αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη το κρέας.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε τον ζωμό μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια).
Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βούτυρο και στη συνέχεια την παρμεζάνα, την ξινομυζήθρα, και την ξερή μυζήθρα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Σχόλια