VIDEO DIRECTIONS
Για το χοιρινό
Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, σόγια, ζάχαρη και ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα. Προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και το τζίντζερ. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαγειρεμένο χοιρινό και ανακατεύουμε. Για το τελείωμα στο τηγάνι πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και καβουρδισμένα κάσιους.
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σήτα.
Σχόλια