VIDEO DIRECTIONS
Για την ρεβιθάδα
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες.
Τοποθετούμε τα ρεβίθια με τη δάφνη και το νερό σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 2 με 2,5 ώρες περίπου. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, αλατίζουμε και αφήνουμε τα ρεβίθια 10-15 λεπτά να χαλαρώσουν μέσα στον ζωμό.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα καρότα, τη σελινόριζα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις το σκόρδο μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύοντας μέχρι ο πελτές να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό τους.
Σιγοβράζουμε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και παράλληλα προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Τελειώνουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού.
Σχόλια