Για τη γέμιση και το τύλιγμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια. Ρίχνουμε και τη μαυροδάφνη, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το θυμάρι και τη γραβιέρα , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι. Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες των 12 εκ. και τοποθετούμε μια λωρίδα από αυτές στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, στο κάτω μέρος του φύλλου και προς τα αριστερά. Σηκώνουμε την αριστερή γωνία του φύλλου πάνω από τη γέμιση και τη φέρνουμε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά του φύλλου, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Έπειτα, σηκώνουμε τη γωνία που βρίσκεται κοντά μας και διπλώνουμε προς τα επάνω, ώστε να σχηματιστεί και πάλι ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας. Αλείφουμε το τρίγωνο με το αυγό και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να έχουμε φτιάξει 15 τρίγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.
Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να έρχεται μέχρι τη μέση των μανιταριών. Τηγανίζουμε το κάθε είδος μανιτάρι χωριστά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά. Επίσης, τα μανιτάρια θα πρέπει να είναι σε τέτοια ποσότητα, ώστε να βρίσκονται όλα σε επαφή με το τηγάνι, προσέχουμε δηλαδή να μην παραγεμίσουμε το σκεύος. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες ή διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια