Τάρτα με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια

Τάρτα με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 EK. ή ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (24 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 360 γρ. σπαράγγια πράσινα, βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγού
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, τα δύο είδη τυριού, τις λιαστές ντομάτες, λίγο αλάτι και τα βότανα.

Στρώνουμε το μείγμα με τα σπαράγγια στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 360 γρ. σπαράγγια πράσινα, βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγού
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, τα δύο είδη τυριού, τις λιαστές ντομάτες, λίγο αλάτι και τα βότανα.

Στρώνουμε το μείγμα με τα σπαράγγια στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner