Breakfast egg wrap Breakfast egg wrap

Breakfast egg wrap

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις τορτίγιες με αυγά scrambled

  • 2 τορτίγιες 20 εκ. η μία
  • 15 γρ. ρόκα baby
  • 150 γρ. αυγά scrambled
  • 50 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
  • 80 γρ. σπασμένο αβοκάντο
  • 40 γρ. γιαούρτι
  • 80 γρ. ψητό μπέικον, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σπασμένο αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 20 γρ. χυμός λάιμ
  • 3 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις τορτίγιες με αυγά scrambled

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μία τορτίγια. Στρώνουμε στο κέντρο της και κατά μήκος αφήνοντας 2 δάχτυλα κενό από τις άκρες τη ρόκα και από πάνω τα αυγά scrambled. Προσθέτουμε και μοιράζουμε κατά μήκος τα ντοματίνια, στην μπροστινή πλευρά της τορτίγιας και κολλητά στα αυγά scrambled. Προσθέτουμε το σπασμένο αβοκάντο, το γιαούρτι και το ψημένο μπέικον.

Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές της τορτίγιας προς το εσωτερικό της. Με τους αντίχειρές ανασηκώνουμε την πλευρά της τορτίγιας που είναι μπροστά στο σώμα μας, προς τα πάνω και προς τα εμπρός, προσπαθώντας να την τυλίξουμε πάνω από τα υλικά και προστατεύοντας με τους δείκτες και τα μεσαία δάχτυλα να μην πέσουνε τα υλικά έξω από την τορτίγια. Ρολάρουμε προς τα εμπρός σφίγγοντας ελαφρώς την τορτίγια, δημιουργώντας έναν κύλινδρο.

Για το σπασμένο αβοκάντο

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση του αν χρειάζεται.

Για τις τορτίγιες με αυγά scrambled

  • 2 τορτίγιες 20 εκ. η μία
  • 15 γρ. ρόκα baby
  • 150 γρ. αυγά scrambled
  • 50 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
  • 80 γρ. σπασμένο αβοκάντο
  • 40 γρ. γιαούρτι
  • 80 γρ. ψητό μπέικον, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σπασμένο αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 20 γρ. χυμός λάιμ
  • 3 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τις τορτίγιες με αυγά scrambled

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μία τορτίγια. Στρώνουμε στο κέντρο της και κατά μήκος αφήνοντας 2 δάχτυλα κενό από τις άκρες τη ρόκα και από πάνω τα αυγά scrambled. Προσθέτουμε και μοιράζουμε κατά μήκος τα ντοματίνια, στην μπροστινή πλευρά της τορτίγιας και κολλητά στα αυγά scrambled. Προσθέτουμε το σπασμένο αβοκάντο, το γιαούρτι και το ψημένο μπέικον.

Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές της τορτίγιας προς το εσωτερικό της. Με τους αντίχειρές ανασηκώνουμε την πλευρά της τορτίγιας που είναι μπροστά στο σώμα μας, προς τα πάνω και προς τα εμπρός, προσπαθώντας να την τυλίξουμε πάνω από τα υλικά και προστατεύοντας με τους δείκτες και τα μεσαία δάχτυλα να μην πέσουνε τα υλικά έξω από την τορτίγια. Ρολάρουμε προς τα εμπρός σφίγγοντας ελαφρώς την τορτίγια, δημιουργώντας έναν κύλινδρο.

Για το σπασμένο αβοκάντο

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση του αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner