VIDEO DIRECTIONS
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας. Αλατίζουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.
TIP: Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε και τραγανή παρμεζάνα.
Για τη βινεγκρέτ «Caesar»
Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τα δύο είδη λαδιού.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73οC. Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή. Αλατίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια