VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανές.
Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κολοκύθια, μαγειρεύουμε για λίγο και αποσύρουμε.
Αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά με τα υπόλοιπα της συνταγής.
Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και προαιρετικά με κάποιο φρέσκο τυρί, όπως ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.
Για την ψητή ντομάτα
Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.
Σχόλια