Tονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια

Tονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 140 γρ. τόνος από κονσέρβα, σουρωμένος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 3 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σάλτσα σόγιας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.
Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον τόνο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της τονοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 140 γρ. τόνος από κονσέρβα, σουρωμένος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 3 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σάλτσα σόγιας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.
Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον τόνο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της τονοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner