VIDEO DIRECTIONS
Για τη ζύμη
Σε ένα πολυμηχάνημα τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να έχουν τη μορφή κρέμας, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το κακάο, το αμύγδαλο σε σκόνη, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενή ζύμη, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο, την πλάθουμε ελαφρώς έτσι ώστε να έχει τη μορφή μίας μπάλας, την τοποθετούμε σε ένα μπωλ με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα από χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους 1/2 εκ. περίπου (η διάμετρός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταρτιέρα).
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και πασπαλίζουμε με κακάο, τινάζοντας την περίσσια ποσότητα.
Στρώνουμε τη ζύμη πάνω στη ταρτιέρα, μοιράζοντας ομοιόμορφα έτσι ώστε να εφάπτεται στον πάτο και στα τοιχώματά της. Κόβουμε περιμετρικά ό,τι περισσεύει από τη ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40’ λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10’ λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει καλά πριν την ξεφορμάρουμε.
*Tip:
Μπορούμε να γεμίσουμε τη τάρτα σοκολάτας με κρέμα ζαχαροπλαστικής, γκανάζ σοκολάτας, μείγμα τσιζκεϊκ ή καραμέλα butterscotch και να γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς ή φρούτα τις αρεσκείας μας.
Σχόλια