TIPS
Για τη σάλτσα από ανανά και δυόσμο
Βάζουμε τον ανανά σε μια κατσαρόλα με το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το ρούμι. Φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο ανανάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα του ανανά στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Επειδή η γλυκύτητα της σάλτσας εξαρτάται από το πόσο ώριμος είναι ο ανανάς, ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης.





Σχόλια