Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα τσάιβς στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σχόλια