Μοσχαρίσια  ουρά γιουβέτσι με κριθαράκι Μοσχαρίσια  ουρά γιουβέτσι με κριθαράκι

Μοσχαρίσια ουρά γιουβέτσι με κριθαράκι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 240 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (120 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 600 γρ. μοσχάρι ουρά μπρεζέ
  • 1.2 κιλά κριθαράκι λαχανικά

Για το μοσχάρι ουρά μπρεζέ

  • 2 κιλά μοσχάρι ουρά
  • 240 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 200 γρ. σέλερι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 100 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 300 γρ. κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. μαυροδάφνη
  • 60 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 20 γρ. θυμάρι
  • 120 γρ. βούτυρο
  • αλάτι   

Για το κριθαράκι με λαχανικά

  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. κρασί λευκό
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 700γρ. ζωμός μπρεζαρίσματος ουράς
  • 60 γρ. ψητά ντοματίνια 
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε σε πιάτο το κριθαράκι και τοποθετούμε από πάνω την ξεψαχνισμένη ουρά. Γαρνίρουμε με τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Για το μοσχάρι ουρά μπρεζέ

Αλατίζουμε τις ουρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ουρές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν οι ουρές. Εναλλακτικά τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C. Σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε στην άκρη τις ουρές.

Μετά το τέλος του μαγειρέματος, τοποθετούμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). Μόλις κρυώσουν λίγο οι ουρές, αφαιρούμε το κρέας από το κόκαλο προσεκτικά. Προσθέτουμε το κρέας στον συμπυκνωμένο ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει.

Για το κριθαράκι με λαχανικά

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε τον ζωμό κοτόπουλου με τον ζωμό μπρεζαρίσματος που κρατήσαμε από το μαγείρεμα της ουράς και αρχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις  τον ζωμό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση  ζωμού προσθέτουμε λίγο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τα ψητά ντοματίνια, την παρμεζάνα και τα βότανα.

Για το πιάτο

  • 600 γρ. μοσχάρι ουρά μπρεζέ
  • 1.2 κιλά κριθαράκι λαχανικά

Για το μοσχάρι ουρά μπρεζέ

  • 2 κιλά μοσχάρι ουρά
  • 240 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 200 γρ. σέλερι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 100 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 300 γρ. κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. μαυροδάφνη
  • 60 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 20 γρ. θυμάρι
  • 120 γρ. βούτυρο
  • αλάτι   

Για το κριθαράκι με λαχανικά

  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. κρασί λευκό
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 700γρ. ζωμός μπρεζαρίσματος ουράς
  • 60 γρ. ψητά ντοματίνια 
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε σε πιάτο το κριθαράκι και τοποθετούμε από πάνω την ξεψαχνισμένη ουρά. Γαρνίρουμε με τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Για το μοσχάρι ουρά μπρεζέ

Αλατίζουμε τις ουρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ουρές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν οι ουρές. Εναλλακτικά τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C. Σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε στην άκρη τις ουρές.

Μετά το τέλος του μαγειρέματος, τοποθετούμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). Μόλις κρυώσουν λίγο οι ουρές, αφαιρούμε το κρέας από το κόκαλο προσεκτικά. Προσθέτουμε το κρέας στον συμπυκνωμένο ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει.

Για το κριθαράκι με λαχανικά

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε τον ζωμό κοτόπουλου με τον ζωμό μπρεζαρίσματος που κρατήσαμε από το μαγείρεμα της ουράς και αρχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις  τον ζωμό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση  ζωμού προσθέτουμε λίγο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τα ψητά ντοματίνια, την παρμεζάνα και τα βότανα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner