VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε σε πιάτο το κριθαράκι και τοποθετούμε από πάνω την ξεψαχνισμένη ουρά. Γαρνίρουμε με τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Για το μοσχάρι ουρά μπρεζέ
Αλατίζουμε τις ουρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ουρές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν οι ουρές. Εναλλακτικά τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C. Σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε στην άκρη τις ουρές.
Μετά το τέλος του μαγειρέματος, τοποθετούμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). Μόλις κρυώσουν λίγο οι ουρές, αφαιρούμε το κρέας από το κόκαλο προσεκτικά. Προσθέτουμε το κρέας στον συμπυκνωμένο ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει.
Για το κριθαράκι με λαχανικά
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε τον ζωμό κοτόπουλου με τον ζωμό μπρεζαρίσματος που κρατήσαμε από το μαγείρεμα της ουράς και αρχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις τον ζωμό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση ζωμού προσθέτουμε λίγο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τα ψητά ντοματίνια, την παρμεζάνα και τα βότανα.
Σχόλια