Για τα ραβιόλι και το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του και να μαραθεί, προσέχοντας όμως να μη χάσει το χρώμα του (αν δεν χωράει όλο στο σκεύος, το προσθέτουμε σε δόσεις). Το σουρώνουμε, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
Στο κάδο του μίξερ ομογενοποιούμε το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, το σπανάκι και το πιπέρι. Τοποθετούμε τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Απλώνουμε την ανοιγμένη ζύμη ζυμαρικών στον πάγκο και με ένα κουπάτ διαμέτρου 6 εκ. σημαδεύουμε πάνω στη ζύμη το σημείο που θα τοποθετήσουμε τη γέμιση.
Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με αυγό. Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ραβιολιού. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλο ζύμης από πάνω. Με το κουπάτ κόβουμε τα ραβιόλια και πιέζουμε τη ζύμη καλά στις άκρες για να κολλήσουν και παράλληλα να αφαιρέσουμε τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού.
Βράζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά περίπου.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα ραβιόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σχόλια