VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε τα ματσάτα με το μοσχάρι και τα λαχανικά και γαρνίρουμε με παρμεζάνα, ξινομυζήθρα και μαύρο πιπέρι.
Για το μαγειρευτό μοσχάρι με ματσάτα
Αλατίζουμε τα μοσχαρίσια κομμάτια από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, και το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν και αυτά ένα έντονο χρώμα ανακατεύοντάς τα ανά τακτά διαστήματα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2’ λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Δυναμώνουμε τη φωτιά, φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι, για περίπου 2 ώρες.
Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C.
Σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τη Ματσάτα Χρυσή σειρά MISKO και βράζουμε 2’ λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνει ο κατασκευαστής στη συσκευασία.
Μόλις το κρέας έχει μαλακώσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το κομμένο κρέας, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.
Σχόλια