Χταποδοσαλάτα με μακαρόνι κοφτό, λιαστές ντομάτες και κάπαρη Χταποδοσαλάτα με μακαρόνι κοφτό, λιαστές ντομάτες και κάπαρη

Χταποδοσαλάτα με μακαρόνι κοφτό, λιαστές ντομάτες και κάπαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (28 votes)

INGREDIENTS

Για τη χταποδοσαλάτα

  • 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
  • 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμενο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. ελιές πράσινες με κόλιανδρο & μάραθο
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη χταποδοσαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

Για τη χταποδοσαλάτα

  • 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
  • 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμενο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. ελιές πράσινες με κόλιανδρο & μάραθο
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • αλάτι

Για τη χταποδοσαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner