Ορτύκι μαριναρισμένο με ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και θυμάρι

Ορτύκι μαριναρισμένο με ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και θυμάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 3.7 (41 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 8 ορτύκια σχάρας
  • 120 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • 8 πίτες των 90γρ., ψημένες στη σχάρα

Για το ορτύκι σχάρας

  • 8 ορτύκια
  • μαρινάδα ορτύκι
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα ορτύκι

  • 250 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 15 γρ. σκόρδο σε σκελίδες, σπασμένο

DIRECTIONS

Για το ορτύκι σχάρας

Αφαιρούμε το στήθος από τα ορτύκια. Έπειτα, αφαιρούμε και τα μπούτια καθώς και το κόκαλο του πάνω μέρους του μπουτιού. Τοποθετούμε τα στήθη και τα μπούτια σε ένα σκεύος ή μία σακούλα με όση μαρινάδα χρειάζεται για να καλυφθούν. Μαρινάρουμε για τέσσερις ώρες. Αποσύρουμε από τη μαρινάδα και στεγνώνουμε καλά. Φτιάχνουμε τέσσερα καλαμάκια με τα στήθη και άλλα τέσσερα με τα μπούτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, λαδώνουμε και τοποθετούμε σε καυτή σχάρα*. Μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές (γύρω στα τρία λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι τα ορτύκια να πάρουν έντονο χρώμα και να είναι ζουμερά στο εσωτερικό τους.

Για τη μαρινάδα ορτύκι

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 8 ορτύκια σχάρας
  • 120 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • 8 πίτες των 90γρ., ψημένες στη σχάρα

Για το ορτύκι σχάρας

  • 8 ορτύκια
  • μαρινάδα ορτύκι
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα ορτύκι

  • 250 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 15 γρ. σκόρδο σε σκελίδες, σπασμένο

Για το ορτύκι σχάρας

Αφαιρούμε το στήθος από τα ορτύκια. Έπειτα, αφαιρούμε και τα μπούτια καθώς και το κόκαλο του πάνω μέρους του μπουτιού. Τοποθετούμε τα στήθη και τα μπούτια σε ένα σκεύος ή μία σακούλα με όση μαρινάδα χρειάζεται για να καλυφθούν. Μαρινάρουμε για τέσσερις ώρες. Αποσύρουμε από τη μαρινάδα και στεγνώνουμε καλά. Φτιάχνουμε τέσσερα καλαμάκια με τα στήθη και άλλα τέσσερα με τα μπούτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, λαδώνουμε και τοποθετούμε σε καυτή σχάρα*. Μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές (γύρω στα τρία λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι τα ορτύκια να πάρουν έντονο χρώμα και να είναι ζουμερά στο εσωτερικό τους.

Για τη μαρινάδα ορτύκι

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner