Καλαμάρι σοτέ με μύδια, φασόλια, σπανάκι και μπέικον

Καλαμάρι σοτέ με μύδια, φασόλια, σπανάκι και μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (15 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 225 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 350 γρ. μύδια, καθαρισμένα και χωρίς μουστάκια
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 25 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. φινόκιο, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 15 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα, βγάζουμε το κέλυφος και τα αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το κρασί και το κρατάμε και αυτό στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το μάραθο.

Προσθέτουμε τα φασόλια, το σπανάκι, τις ντομάτες και αρκετό από το κρασί όπου αχνίσαμε τα μύδια, για να μαράνουμε το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το καλαμάρι και τα μύδια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Για το πιάτο

  • 225 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 350 γρ. μύδια, καθαρισμένα και χωρίς μουστάκια
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 25 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. φινόκιο, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 15 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα, βγάζουμε το κέλυφος και τα αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το κρασί και το κρατάμε και αυτό στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το μάραθο.

Προσθέτουμε τα φασόλια, το σπανάκι, τις ντομάτες και αρκετό από το κρασί όπου αχνίσαμε τα μύδια, για να μαράνουμε το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το καλαμάρι και τα μύδια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner