Καλαμάρι πανέ με κρέμα ταραμά Καλαμάρι πανέ με κρέμα ταραμά

Καλαμάρι πανέ με κρέμα ταραμά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (29 votes)

INGREDIENTS

Για το καλαμάρι πανέ

  • 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μαϊντανός, φύλλα, για το γαρνίρισμα
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα ταραμά

  • 500 γρ. ταραμοσαλάτα
  • 10 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος

Προαιρετικά κρύο νερό για την υφή

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί. 

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τον μαραθόσπορο. 

Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ. 

Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταραμά.

Για τη σάλτσα ταραμά

Ψιλοκόβουμε τη ξαρμυρισμένη κάπαρη το φρέσκο και το ξηρό κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Διορθώνουμε την υφή της με λίγο νερό εάν χρειάζεται

 

Για το καλαμάρι πανέ

  • 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μαϊντανός, φύλλα, για το γαρνίρισμα
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα ταραμά

  • 500 γρ. ταραμοσαλάτα
  • 10 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος

Προαιρετικά κρύο νερό για την υφή

VIDEO DIRECTIONS

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί. 

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τον μαραθόσπορο. 

Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ. 

Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταραμά.

Για τη σάλτσα ταραμά

Ψιλοκόβουμε τη ξαρμυρισμένη κάπαρη το φρέσκο και το ξηρό κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Διορθώνουμε την υφή της με λίγο νερό εάν χρειάζεται

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner